Botulinumtoxin och behandlingsområden

Rynkor uppstår när underhudsfettet och elasticiteten i huden minskar, och det har ofta ett samband med ansiktets mimiska muskler.

Botox ”Botulinumtoxin typ A” är ett protein som framställs på kemisk väg, denna verkar lokalt muskelavslappnande och kan därför med fördel användas vid behandling av rynkor orsakade av ansiktets mimiska muskler så som arga rynkan, panna, runt ögon och mun, rynkor på näsan. Andra användningsområden är ögonbrynslyft för att öppna upp blicken mer, sura mungipor, rynkor runt munnen, gummy smile, apelsinhaka och breda käklinjer. Botox kan även användas på halsen för att strama upp, den s.k. Nefertitibehandling och mot hand och armsvett. 

Till skillnad från Fillers omedelbara verkan så tar Botox 1-2 veckor innan behandlingen uppnår maxresultat och varar mellan 3-5 månader.  Är du osäker på vilken behandling som passar just dig är du varmt välkommen att boka en konsultation så hjälper vi dig.

Kan vem som helst behandlas med Botox?

Vi behandlar inte personer som är gravida eller ammar och inte heller personer som har neurologiska sjukdomar som exempelvis Myastenia gravis.

Biverkningar med Botox

Då injektionen sker med en tunn nål kan man ibland få ett litet blåmärke som försvinner efter några dagar. I någon procent kan man även se en övergående huvudvärk som avtar efter någon timme.

KONTAKTA OSS

070-688 07 50

info@estetikelit.se

Ynglingavägen 1, 177 57 Järfälla