Fillers

Med åren minskar underhudsfettet, hudens förmåga att producera collagen och elastin minskar, huden förlorar då volym och rynkor uppstår.

Fillers består av hyaluronsyra ”ett geléliknande ämne” som naturligt förekommer i kroppen i bl.a. ögon, leder och hud. Denna absorberar vatten som en svamp och fungerar som kroppens smörjmedel och stötdämpare.  Fillers finns i olika konsistenser vilket ger möjlighet till bredare användningsområden. Behandlingsresultaten kvarstår 6–12 månader beroende på den behandlades livsstil, därefter görs en påfyllnads behandling.

Vad kan behandlas med fillers?

Finare linjer och rynkor i ansiktet kan med fördel snabbt och enkelt behandlas med fillers. Med hjälp av en tunn nål kan gelen injiceras under huden, rynkan fylls ut och du får omedelbart en slätare hud i det område som behandlats. Förutom utfyllning av rynkor kan fillers användas för att skulptera ett visst område i ansiktet eller förstora den. Behandlingsområden med fillers kan till exempel vara läppar, nasolabialveck, haka, käklinje, kindben, näsa, mellan näsa och mun, sura mungipor etc. Är du osäker på vilken behandling som passar just dig är du hjärtligt välkommen att boka en konsultationstid så hjälper vi dig.

Kan vem som helst behandlas med fillers?

Svaret är i detta fall nej, vi behandlar inte personer som är gravida eller ammar, inte heller personer som har en pågående infektion eller sår i området som ska behandlas.

Biverkningar med fillers

Då injektionen sker med en tunn nål kan man ibland få ett litet blåmärke som försvinner efter en dryg vecka, denna kan med fördel täckas över med smink. Efter behandling kan rodnad eller svullnad och lätt klåda uppstå men avtar efter några dagar

KONTAKTA OSS

070-688 07 50

info@estetikelit.se

Ynglingavägen 1, 177 57 Järfälla