TORRA ÖGON

Upplever du dig trött i ögonen? Har känsla av att det skaver, svider och kliar kan det bero på att dina ögon är för torra.

Torra ögon är en oerhört vanlig och besvärande åkomma som antigen beror på att ögonen producerar för lite tårar eller att tårarna har dålig kvalite. Kombination av dessa är vanligt förekommande. Ofta är besvären kroniska.

De vanligaste symtomen vid torra ögon är en känsla att ögonen svider, skaver och att de känns torra och grusiga, du kan samtidigt besväras av att:

dina ögon känns trötta.

dina ögon känns brännande.

dina ögon kliar.

du är känslig för starkt ljus.

du har suddig syn.

Ibland kan även rinnande och tårande ögon bero på torra ögon. Det är en följd av att ögonen torkar ut och blir irriterade.

Behandling av torra ögon

Behandling av torra ögon riktas mot den bakomliggandeorsaken. Det är oftast en kombinationsbehandling där man kompenserar för den minskade tårproduktionen i samband med behandling av ögonlocksinflammation och övriga förhållanden i ögonlocket som ger dålig tårkvarlitet.

Du kommer att träffa en ögonläkare med specialexpertis inom området torra/rinnande ögon. Under konsultationen kommer man att diagnostisera orsaken till besvären för att ta fram rätt kombinationsbehandling som passar just dig, sedan utförs ett litet ingrepp där man implanterar så kallade punctalpluggar i tårkanalen.

Punctalpluggar är små silikonpluggar som sätts i ögats tårkanaler i syfte att blockera tårarnas avloppskanal som dränerar vätskan från ögats yta. På så sätt kommer vätskan att stanna kvar på ögats yta som upprätthåller smörjning under hela dagen. Pluggarna är otroligt effektiva som kompletterande åtgärd när receptfria ögondroppar inte lindrar dina ögonbesvär.

På slutet av konsultationen får du med dig produkter och läkemedel till ett värde upp mot 1000kr. Effekten av vår behandling kan sitta i upp till flera år.

RINNANDE ÖGON

Rinnande ögon beror oftast på att ögonen är torra i botten. Var god se avsnittet under ”Torra ögon”

KONTAKTA OSS

070-688 07 50

info@estetikelit.se

Ynglingavägen 1, 177 57 Järfälla